Kemik İliği Nakil Merkezi

Kliniğimizde tek kişilik, 18 yataklı pozitif basınçlı, merkezi hepafiltreli, donanımlı kök hücre nakil ünitesi bulunmaktadır. Ayrıca 1 kök hücre nakil sonrası takip polikliniği ve 1 kök hücre nakil hazırlık polikliniği bulunmaktadır. Kliniğimizde, kök hücre nakli ile ilgili tüm ihtiyaçları karşılama olanağı bulunan, aynı zamanda ulusal eğitim merkezi de olan tam donanımlı terapötik aferez merkezi bulunmaktadır. Hematoloji ve genetik laboratuvarında rutin hematolojik testler yanında akım sitometri, PCR ve kimerizm analizleri yapılmaktadır.

 

Hematoloji ve genetik laboratuvarında rutin hematolojik testler yanında akım sitometri, PCR ve kimerizm analizleri yapılmaktadır. Hastanemizde mevcut olan tam donanımlı kan merkezimiz koordinasyon ve eğitim merkezi olarak hizmet vermektedir. İzmirr dışında ikamet etmekte olan hastalarımız ve yakınlarının nakil öncesi hazırlık süreci ve nakil sonrası izlem sürecinde kolaylık sağlamak amacı ile, nakil kliniğimize çok yakın mesafede,hastane bahçesi içerisinde 1 konuk evi hizmet vermektedir.

 

Avrupa Kan ve Kök Hücre Nakil Birliği (EBMT) üyesi olan kök hücre nakil merkezimizde otolog, akraba ve akraba dışı allogeneik ve dünyada çok az sayıda merkezde yapılan haploidentik kök hücre nakilleri olmak üzere farklı nakil yöntemleri başarı ile uygulanmaktadır. Merkezimiz başarılı sonuçları nedenli toplam 21 ülkeden hastanın tercih ettiği uluslararası hizmet veren bir yapıdır.

 

Dünyada çok az sayıda merkezde yapılan haploidentik kök hücre nakilleri merkezimizde başarı ile uygulanmaktadır

Kliniğimizde; ulusal ve uluslararası işbirlikleri kapsamında farklı merkezlerden gelen hematoloji uzmanı, doktor, hemşire ve teknisyenlere teorik ve uygulamalı kök hücre nakil eğitimleri verilmektedir.

Aferez merkezimiz 6 yatak kapasiteli, son teknoloji aferez cihazları ile donatılmış, sertifikalı ve deneyimli ekibiyle kemik iliği nakil ünitesi ve hastanemizin diğer ünitelerine hizmet vermektedir.

Ayrıca merkezimizde ikiyüzü aşkın gönüllü TURKOK donorunun kök hücre toplama işlemleri gerçekleşmiştir. Buna ilave olarak aferez merkezimiz uluslararası bir eğitim merkezi olup yurtiçi ve yurt dışından gelen doktor ve teknikerlere eğitim vermektedir.

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97