1 - 7 Ekim Emzirme Haftası

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Emzirme Haftasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi olarak "Bebek Dostu Hastane" ünvanımızla emzirme ve anne sütünün önemini tüm anne ve anne adaylarına aktarmaya devam ediyoruz.

Amacımız; bebeklerin en ideal besin olan anne sütü ile beslenmesini sağlayarak, sağlıklı nesiller yetişmesinde katkıda bulunmaktır.

Emzirme bebeklerin ihtiyacı olan besinleri sağlamanın en ideal yoludur. Emzirmeye doğumdan sonraki ilk yarım -1 saat içinde başlanmalıdır. Doğumdan sonraki saatlerde hemen emzirilen bebeklerde yenidoğan ölüm oranı daha düşüktür. İlk süt (kolostrum) içerdiği yoğun bağışıklık maddeler ile bebeği hastalıklardan korur. Anne sütü bebeğin ilk aşısıdır. Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir. Tamamlayıcı besinlere 6. ayda başlanmalı, 2 yaş ve ötesine kadar tamamlayıcı besinlerle birlikte emzirmeye devam edilmelidir.

Anne sütü bebeği akut ve kronik birçok hastalıktan koruduğu gibi büyüme ve gelişmeyi de olumlu yönde etkiler. Bebeklerin beyin gelişimini destekler ve obeziteden korur. Anne sütü kolay ulaşılabilir, ekonomik ve taze olması nedeniyle toplum sağlığı açısından da çok önemlidir.

Emzirme anneler için de çok yararlıdır. Anne ile bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir. Emzirme annelerde meme, rahim ve yumurtalık kanseri riskini azaltır. Emziren anne doğum öncesi kilosuna daha hızlı ulaşır. Emzirmek ilerleyen yaşlarında anneyi osteoporozdan korur.

Sağlıklı nesiller için; anne sütü ile beslenme desteklenmeli, geliştirilmeli ve korunmalıdır. Hastanemizde annelerin emzirme konusunda desteklenmesi için gerekli tüm çalışmalar sürdürülmektedir.

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97