TIP FAKÜLTESİ 41. YAŞINI KUTLADI

41.yil

 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 41. yaş günü Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda coşku ile kutlandı. DEÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Aynur Akay, Prof.Dr. Prof.Dr. Uğur Malayoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Celiloğlu, Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Başak Baykara ve Doç.Dr. Sefa Kurt, İzmir Tabipler Odası Başkanı Prof.Dr. Funda Barlık Obuz, Hastane Başhekim Vekili Prof.Dr. Nurettin Ünal, öğretim üyeleri ve çalışanların katılımıyla kutlandı. 1 Mart 1978 yılında kurulan fakültenin yaş gününde açılış ve İstiklal Marşı DEÜ Konservatuvarı Orkestrası ile başladı.

Orkestranın sunduğu müzik dinletisinin ardından ev sahibi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Celiloğlu DEÜ Tıp Fakültesi’nin sağlık, bilim, eğitim alanında yüzyıllar boyu adından söz ettiren İzmir kentinde yine tüm bu alanlarda kendine yakışan DEÜ Tıp Fakültesi’nin çok emeklerle bugünlere geldiğini söyledi. 1978 yılında 12 öğretim üyesiyle başlayan bu eğitim ışığının bu gün 426 öğretim üyesi, 2 bin öğrenciyle ve 5 bini aşkın hekimle bugünlere geldiğini belirten Celiloğlu, “Genç bir fakülteden dinamik, çağdaş, aklın ve bilimin ışığında ilerleyen olgun bir fakülte olduk. Bugün Tıp Fakültesi ve Uygulama Araştırma Hastanesi’nde günümüz teknolojisiyle uyumlu, dünyanın her yerinde çalışabilecek hekimler yetiştirme hedefindeyiz. Yıllar boyunca bu meşalenin ışığını sönmeden tutan emek veren herkese teşekkür ediyorum, kaybettiğimiz değerlerimizi de saygıyla anıyorum. Bizler bu eğitim meşalesinin ışığını olabildiğince yükseklere çıkarmayı hedefledik Nice 41 yıllara diyorum” diye konuştu.

Mezunlar adına bir konuşma yapan DEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Neslihan Emiroğlu ise öğrenci olarak, akademisyen olarak, yönetici olarak bu kurumda olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, fakültenin 41. yaş gününde konuşma yapmaktan da onur duyduğunu söyledi. DEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Prof.Dr. Nurettin Ünal da hastane ve tıp fakültesinin birlikte daha çok çalışmaya devam edeceğini ifade etti. Fakültede 15 ve 30 yılını doldurmuş ve emekli olan akademik ve idari personel plaketlerinin sunulmasının ardından tören sona erdi.

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97