9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü

sigarayi birakin dokuz eylul hastanesi

Tütün bağımlılığı diğer hastalıklar gibi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu hastalık nedeniyle ülkemizde yılda 110 bin kişi ölmekte 7 milyon sakatlık oluşmaktadır Tütün bağımlılığının ülke ekonomisine getirdiği yük yıllık 50 milyar dolardır. Tütün bağımlılığının artması için yoğun çaba harcayan tütün endüstrisi insanlarımızın ölümü pahasına bu ticareti maalesef sürdürmektedir.

Tütün bağımlılığının tedavisi için hastanemiz bünyesinde Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı polikliniğinde ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı polikliniğinde sigara bırakma polikliniği bulunmaktadır Çalışanlarımıza ve hastalarımıza hizmet vermektedir.