DEÜ HASTANESİNDE BAŞLADI TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

 

icsayfa1

 

Emekli Öğretmen Fatma Özkan‘ın çabalarıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde F. Sultan ERGÜN tarafından kurulan Gezici Kütüphane, dördüncü yılında diğer hastanelere örnek olmaya devam ediyor. Kurulduğunda raflarında yalnızca 250 kitap bulunan Gezici Kütüphane, bugün 10000’i aşkın kitapla DEÜ Hastanesi’ndeki hasta, hasta yakını ve personele hizmet veriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, Kütüphaneler Haftası nedeniyle, tamamı bağışlarla oluşan kütüphaneye katkı verenlere teşekkür etmek için bir tören düzenledi. Kütüphanenin kuruluşundan bu yana sorumluluğunu da gönüllü olarak yürüten Fatma Sultan Ergün bu güzel günde Gezici Kütüphanenin aşamalarını, dünden bugüne özetledi. Sadece bir fikirle başlayan projenin bugünlere ulaşmasında emeği olan herkese teşekkürlerini sunan Ergün, kütüphanenin büyütülebilmesi için yer talebinde bulundu.

Gezici Kütüphanenin fikir annesi Fatma Özkan; “Dört yıl önce Sultan Hanım’la birlikte bir kitap bir dokunuş düşüncesiyle başladığımız projemize inançla devam ettik.. Proje yürüdü, hedefine ulaştı ve hedefi geçmiş olacak ki kitaplar artık ayrılan alana sığmıyor. Yeni bir yer talep ediliyor. Bu konuda kendimi çok zengin hissediyorum” diyerek duygularını paylaştı.

 

icsayfa2

 

 

Törende konuşan DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer ise, okumanın ne denli önemli bir konu olduğuna değinerek “ Kur’an –ı Kerim’in ilk Ayeti de ‘oku’ diye başlar. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Fatma Hocam Gerçekten çok özelsiniz” diye konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin birçok alanda ilklerin öncüsü olduğuna da değinen Prof. Edizer, DEÜ’nün kurulmuş araştırma uygulama merkezleri ile öncü konumuna devam edeceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Gezici Kütüphaneye en çok kitap bağışında bulunan hasta, hasta yakınları, öğretim üyeleri ve personelden oluşan yaklaşık 50 kişiye katkıları için Teşekkür Belgesi takdim edilirken katılımcılar arasında duygusal anlar yaşandı.

DEÜ Hastanesi Gezici Kütüphanede, tamamı bağışlarla toplanan 10.800 kitap, çocuk ve yetişkinler için tasarlanan arabalar ile her gün hasta ve hasta yakınlarına kitap okuma yoluyla hastalıklarını unutturmaya çalışıyor. Hastane personelinin okuma alışkanlığına da katkıda bulunan gezici kütüphane Hastanenin 6. Katında her gün 08.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

 

 

icsayfa3

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97