Nöroloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

noroloji

Nöroloji beyinden başlayıp ,omurilik,çevre  sinir sistemi ve kaslara uzanan; hareket, göz hareketleri, denge, çevre algısı ve çevreye olan tepkileri düzenleyen sistemlerin hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.
Nörolojik hastalıklar:Serebrovasküler hastalıklar, baş ağrısı, baş dönmesi ve dengesizlik(beyin hastalıkları veya Otolojik nedenli vertigo), göz hareketi koordinasyonu ve görme bozuklukları(Psödotümor serebri), hareket bozuklukları(Parkinson Hastalığı), demyelinizan hastalıklar(Multipl Skleroz), kas ve kas/sinir kas kavşağını tutan hastalıklar  (Myastenia gravis, motor nöron hastalığı, inflamatuar kas hastalıkları,ailesel kas hastalıkları),nöropatiler(diyabete bağlı periferik sinir hasarı,ilaç yan etkisi,basıya bağlı oluşan sinir zedelenmelerin saptanılması,hızlı ve/veya yavaş seyirli sinir harabiyetine sebep olan diğer hastalıklar),bunama(Alzheimer hastalığı),epilepsi ve uyku bozuklukları olarak ayrılmaktadır.
Branşımızda uzmanlık,6 yıl Tıp Fakültesi sonrası TUS sınavı  sonrası 4 yıllık asistanlık eğitimi ile alınmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim  1982 yılında kurulmuştur ve 12 Öğretim üyesi çalışmaktadır.

AÇIKLAMA: Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0 232 412 4080 ile iletişim kurunuz.

Sağladığımız Hizmetler:

Anabilim dalımızda 38 yataklı servis  (Genel nöroloji ,İnme ünitesi,Multipl Skleroz bölümü), nöroloji yoğun bakım ünitesi, poliklinik(genel nöroloji polikliniği ve özel poliklinik),   bulunmaktadır.

Anabilim Dalımızda;
-Nörofizyoloji bünyesinde  Elektromyelografi(EMG),Elektroensefalografi(Uyku aktivasyonlu EEG,24 saatlik EEG, Multimodal potansiyel incelemeleri;Görsel uyarılmış potansiyel(VEP), somatosensöriyel uyarılmış potansiyel(SEP), beyin sapı uyarılmış potansiyelleri  (BAEP),
-Uyku labrotuvarımızda Video  EEG,Polisomnografi,Multipl uyku latansı testi (MSLT) tetkikleri
-Nörootoloji bünyesinde Video Head İmpulse Test yapılmaktadır.
-Ayrıca polikliniğimizde  uygun hastalıklar tedavisine yönelik botilinum toksini uygulaması mevcuttur.

Hastalar İçin Bilgiler:

Anabilim dalı olarak hastalara en yeni tedavileri uygulamak,hasta ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştırmak açısından elinden geleni yapan bir ekibiz.Bu nedenle hasta ve hasta yakınlarının poliklinikte kontrol randevularını aksatmamaları,verilen ilaç tedavilerini doktorun verdiği şekilde kullanmaları bizler için önem taşımaktadır.Diğer taraftan serviste yatan hastalarımız için hasta yakınlarının ziyaret saatleri dışında servisimizde uzun süreli kalmaması  enfeksiyon riski  açısından önem taşımaktadır.

Nörolojik hastalıkların tedavi edilemeyeceği görüşü toplumda yaygın bir kanaat olmakla birlikte bir çok hastanın branşımızdan yüz güldürücü sonuçlarla ayrıldığını bilmekteyiz. Bu nedenle hastalıkların adından çok tedavisine odaklanmayı tavsiye etmekteyiz.

Bir diğer önemli konu ise son yıllarda önem kazanmış olan intravenöz trombolitik tedavi olup,eğer yakınlarınızda birinin yüzünde kayma,kol veya bacakta tutmama gibi nörolojik yakınmaları varsa hiç vakit kaybetmeden acil servise başvurmanızın hayati önemi bulunmaktadır. İnme ihtimalinin yüksek olduğu bu hastalarda ilk 4,5 saatte hastaya trombolitik tedavi verilme ve inmenin yol açtığı özürlülüğün engellenilebilme ihtimali çok yüksektir.

Genel poliklinik randevuları internetten www.hastane.deu.edu.tr  yoluyla alınmakta olup özel  poliklinik randevuları genel poliklinik hekimi tarafından değerlendirme sonrası   uygun yan dala yönlendirme ile yapılmaktadır.

BRANŞLAŞMA, RUTİN HİZMET VE ARAŞTIRMA ALANLARI

Serebrovasküler Hastalıklar: Prof.Dr.Kürşad KUTLUK,Prof.Dr.Vesile ÖZTÜRK,Prof.Dr.Erdem YAKA

Demyelinizan Hastalıklar:

Hareket Bozuklukları: Prof.Dr.Raif ÇAKMUR,Prof.Dr.Beril ÇOLAKOĞLU