Göğüs Hastalıkları

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

gogus hastaliklari

Göğüs hastalıkları alanında nitelikli tanı, tedavi ve koruyucu hekimlik hizmetleri sunmanın yanında mesleki yeterliliğini sağlayacak donanımlara sahip, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çalışabilecek bilgi ve deneyimi kazanmış; aynı zamanda etik değerlere önem veren iyi bir bireyler- iyi hekimler yetiştirmeyi hedeflemiş bir Anabilim Dalıdır.

Göğüs hastalıkları alanında ulusal ve uluslararası mesleki ve akademik anlamda örnek bir merkez olmak ana hedefimizdir.

Kliniğimiz 14 Nisan 1983 yılında Prof. Dr. Hatice Karhan başkanlığında kurulmuş, ardından Prof. Dr. Atila Akkoçlu başkan olarak devam etmiş, yıllar içinde gelişimini sürdürerek bugünkü konumuna kavuşmuştur.

Kuruluşundan günümüze 62 göğüs hastalıkları uzmanı yetiştirmiştir, bu hekimlerin 18’i öğretim üyesi olarak meslek hayatlarına devam etmektedirler.

Göğüs Hastalıkları AD’da toplam 8 öğretim üyesi çalışmakta olup her birinin ilgi alanları dahilinde hava yolu hastalıkları (astım, KOAH), akciğer kanseri, pnömoni (zatürre), tüberküloz (verem), mesleki akciğer hastalıkları, solunumsal uyku bozuklukları, yoğun bakım, girişimsel göğüs hastalıkları, tütün ve tütün ürünleri bağımlılığı, pulmoner rehabilitasyon

Sağladığımız Hizmetler:

dokuz eylul universitesi gogus hastaliklari 1

Sunulan Hizmetler;

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’na başvurular “poliklinik” ve “öğretim üyesi muayenesi” şeklinde olabileceği gibi acil serviste de branşımızı ilgilendiren hastalara konsültasyon hizmeti şeklinde gerçekleşmektedir.
Ortalama beraber günde 150-200 hasta poliklinik hizmetimizden yararlanmaktadır. Bu hastalar ayaktan tetkik ve tedavi edilip, takibi yapılmaktadır.

Özel Dal poliklinikleri

1- Sigara bırakma polikliniği: Ayda bir kez bilgilendirme toplantısı yapılmakta, ardından kişiye özgü tedavi planlanmaktadır.
2- Pulmoner Rehabilitasyon Polikliniği
3- Pulmoner Vasküler Hastalıklar- PAH Polikliniği
4- Diffüz Parankimal (İnterstisyel) Akciğer Hastalıkları Polikliniği

Yapılan işlemler, Kullanılan ekipmanlar, İleri teknolojiler ve Diğer kurumlardan farklı yapılan müdehaleler

Solunum Fonksiyon Testleri laboratuvarında; PPD testi, KPET (Kardiyopulmoner Egzersiz Testi), Diffüzyon testi, Bodypletismografi ve Alerji testi yapılmaktadır.

Günübirlik yatış ile uyguladığımız hizmetlerimiz de mevcuttur:

• Bronkoskopi (Fiberoptik Fleksibl)
• Girişimsel bronkoskopik işlemler
• EBUS (Endobronşial Ultrasonografi)
• Rijit bronkoskopi
• KOAH balon tedavisi, coil tedavisi
• Torasentez (Göğüs boşluğundan sıvı alma işlemi)
• Pulmoner rehabilitasyon

Hastalar İçin Bilgiler: