Enfeksiyon Hastalıkları

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

enfeksiyon

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 7 Nisan 1997'de kurulmuştur ve halen DEÜTF Hastanesi Poliklinikler Binası zemin katında hizmet vermektedir.

AÇIKLAMA: Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0(232) 412 98 98 ve 0 232 4124330 ile iletişim kurunuz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Enfeksiyon Anabilim Dalı ve Poliklinik

Sağladığımız Hizmetler:

İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D. 1997 yılından beri İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı yetiştirmekte ve Tıp Fakültesi Lisans eğitim programında aktif yer almaktadır. Anabilim Dalı aktivitesinin büyük kısmını oluşturan eğitim çalışmaları yanı sıra başta tez çalışmaları olmak üzere araştırmalar yürütülmekte, ulusal ve uluslararası makaleler yayımlanmaktadır.

İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı eğitimin yanı sıra ayaktan ve yatan hasta tedavisi ile sağlık hizmeti de sunmaktadır.

Ayaktan tedavi açısından hafta içi her gün 08:30-17:00 saatleri arası poliklinik hizmeti verilmektedir. Pazartesi ve Perşembe günleri öğleden önce saat 10:00-12:00 arası eğitim viziti ve seminer-makale saati olması sebebiyle poliklinik hizmeti verilmemektedir. Salı günleri HIV/AIDS ve Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Polikliniği, Çarşamba günleri Hepatit Polikliniği, Perşembe günleri Protez İnfeksiyonu Polikliniği yapılmaktadır. Özel poliklinikler ilgili konularda öğretim üyelerimizin danışmanlığında yürütülmekte olup, burada hasta tanı ve tedavisinin yanında bilgilendirme ve danışmalık hizmeti de verilmektedir.

Genel poliklinik harici bölümümüz öğretim üyeleri tarafından mesai dışı özel (MDÖ) muayene hizmeti verilmektedir.

Anabilim Dalımız öğretim üyeleri ve uzmanları tüm infeksiyon hastalıklarının tanı ve tedavisinde deneyimli olup ayrıca uzmanlık dalımızın özelliği gereği Klinik Mikrobiyoloji alanında da eğitim görmüşlerdir. Ayrıca öğretim elemanlarımız diyabetik ayak infeksiyonları, HIV/AIDS ve diğer cinsel yolla bulaşan infeksiyonlar, ortopedik protez infeksiyonları, kronik hepatitler, erişkin aşılaması, organ transplantasyonlu bireylerdeki infeksiyonlar ve yoğun bakımlar, hematoloji onkoloji kliniklerindeki hastaların infeksiyonları gibi konularda özelleşmiş ve tecrübe edinmişlerdir.

15 yataklı servisimiz mevcut olup acilden veya poliklinikten yatan hastalara tanı ve tedavi uygulanmaktadır. 7 gün 24 saat hastanenin tüm diğer yatan hasta birimleri ve acil servise konsültasyon hizmeti verilmektedir.

İlgili yönetmelik gereği Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi Anabilim Dalımızın bu konuda eğitim görmüş sertifikalı öğretim elemanları tarafından yönetilmektedir. Hastane yapılanmasında zorunlu bir birim olan İnfeksiyon Kontrol Komitesi doğrudan başhekimlik makamına bağlı olarak çalışmakta ve hastanede gelişen infeksiyonların izlemi, istatistiksel verilerinin çıkarılması, kontrol önlemlerinin alınması ve bunun için personelin devamlı eğitimi, antimikrobik kullanımı ile ilgili politikalar geliştirilmesi, sterilizasyon dezenfeksiyon prosedürleri, hastane temizliği, çamaşırların usulüne uygun yıkanması ve atık yönetimi gibi konularda aktif rol almaktadır.

Hastalar İçin Bilgiler:

Polikliniğimize internet üstünden randevu alınarak başvurulmalıdır. Randevusuz hasta muayenesi yapılmamaktadır. İnternetten randevu almak için link: http://e-hastane.deu.edu.tr/hastane/polrandevu/

Protez ve HIV/AIDS polikliniği randevuları muayene eden doktor tarafından verilmektedir.

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri