Beyin ve Sinir Cerrahisi

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

beyin ve sinir cerrahisi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı, 1980 yılında Ege Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi bünyesinde kuruldu. 1982 yılında ise Yükseköğretim Kurulu kararı ile kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bünyesine katıldı. Anabilim Dalımız 1984 yılına dek Eşref Paşa Belediyesi Hastanesi 'nde hizmet verdikten sonra İnciraltı'ndaki sağlık kampüsünde bulunan Tıp Fakültesi Hastanesi'ne taşınmıştır ve halen burada çalışmaya devam etmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi; beyin, omurilik, omurga ve sinir hastalıklarının cerrahi tedavisinin yapıldığı tıp alanıdır. Kliniğimiz; beyin ve omurilik tümörleri cerrahisi, vasküler cerrahi, omtırilik ceıTahisi , travma cerrahisi , pediatrik beyin cerrahisi, epilepsi ceıTahisi ve periferik sinir cerral1isi gibi beyin ve sinir cerrahisi branşlarında eğitim ve tedavi kurumu olarak çalışmalasını sürdürmektedir.

Sağladığımız Hizmetler:

Acil durumlarda ise Acil Servis Anabilim Dalı ile 7/24 koordineli olarak çalışılmaktadır. Yataklı servisimizde bulunan 34 adet hasta yatağı ile servis ve yoğun bakım hizmeti verilmektedir. Ameliyathanede tarafımızca kullanılan 2 adet salonda yılda 1200 civarında operasyon yapılmaktadır . Ameliyathanemizde, video kamera ve kayıt sistemlerini içeren 1 adet gelişmiş cerrahi mikroskop, 2 adet C kollu skopi, ultrasonik aspiratör, iııtraoperatif nöro-monitörizasyon ve derin beyin stimülatörü sistemleri rutin olarak kullanılmaktadır. Ayrıca son y ı llarda büyük öneme sahip olan 3 boyutlu yazıcı ile kişiye özel tedavi ve ameliyat yöntemleri de kullanılmaktadır.

Hastalar İçin Bilgiler:

Poliklinik Bilgileri:

Anabilim Dalımıza ait poliklinik haftada 5 gün 08:00-17:00 arasında hizmet vermektedir.

AÇIKLAMA:

Poliklinik Çalışma Saatleri