Merkez Lab Yedek

Merkez Laboratuvarı

dokuz eylul universitesi merkez labratuvarı 2

25 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuvarı, Türkiye’de ISO 15189 akreditasyon belgesine sahip ilk kamu hastanesi laboratuvarı olmanın gururunu yaşamaktadır.

Hakkımızda

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Merkez Laboratuvarı uluslararası düzeyde akredite olmuştur.

Bu akreditasyon, tıbbi laboratuvarlar için dünyada kabul gören “TS EN ISO 15189- "Tıbbi Laboratuvarlar - Kalite ve Yeterlilik İçin Özel Şartlar” standardının yerine getirildiğinin belgelendirilmesidir. DEÜ Hastanesi Merkez Laboratuvarı’nın tıbbi laboratuvar alanındaki kalitesinin uluslararası kurumlar tarafından tanınması anlamına gelmektedir. Akreditasyon ayrıca laboratuvarın yönetsel ve teknik yeterliliklerinin onaylandığını, ulusal ve uluslararası düzeyde güvenilir olduğunu göstermektedir.

ISO 15189 nedir?

Dokuz Eylül Üniversitesi Merkez Labaratuvarı

ISO 15189 Tıbbi laboratuvarlarda kalite ve yeterlilik için şartları kapsayan en temel standarttır. Ulusal ve uluslararası akreditasyon kurumları; International Laboratory Accreditation Cooperation(ILAC), Inter American Accreditation Cooperation (IAAC), Asia Pacific Laboratory Accreditation Cooperation (APLAC) ve European Cooperation for Accreditation (EA) ISO 15189’un gereklerine uygun akreditasyonu tavsiye ederler. Kapsamı itibari ile tıbbi laboratuvarların kalite yönetim sistemlerinin geliştirilmesi, yetkinliklerinin değerlendirilmesi, akreditasyon kuruluşları tarafından tıbbi laboratuvarların yetkinliklerinin doğrulanması ve tanınmasında kullanılır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuvarı, Türkiye’de bu belgeye sahip ilk kamu hastanesi laboratuvarı olmanın gururunu yaşamaktadır.

Bu belgenin alınması için geçen uzun ve zorlu süreçteki destek ve yardımları için üst yönetim birimlerine şükranlarımızı iletiyoruz.

Mutluluğumuzu, tıp fakültesinin ve hastanemizin tüm çalışanları ile paylaşıyoruz.

Doç.Dr.Ali Rıza Şişman

Yönetim ve Organizasyon

Sayfa hazırlanmaktadır

Öğretim Üyeleri

Sayfa hazırlanmaktadır

Numüne ve Sonuç Alma

dokuz eylul universitesi merkez labratuvarı 1

Kalite Politikamız: Sayfa hazırlanmaktadır

Kan Alma: Sayfa hazırlanmaktadır

Kan Dışı Örnek: Sayfa hazırlanmaktadır

Mikrobiyolojik Örnek: Sayfa hazırlanmaktadır

Adli Örnek: Sayfa hazırlanmaktadır

Mikrobiyolojik Örnek: Sayfa hazırlanmaktadır

Test Tekrarlama Aralıkları: Sayfa hazırlanmaktadır

Sonuç Alma: Sayfa hazırlanmaktadır

dokuz eylul universitesi merkez labratuvarı 3

Merkez Laboratuvarı Alfabetik Test Listesi

Alfabetik olarak tüm testlere buradan ulaşabilirsiniz. İstediğiniz test için ilgili alfabeye tıklamanız yeterlidir.

A | B | C | Ç | D | E | F | G | H | I | İ | J | K | L | M | N | O | Ö | P | R | S | Ş | T | U | Ü | V | Y | Z | (1-9)