Gastroenteroloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

Gastroenteroloji  dokuz eylul universitesi

Bütün dünyada olduğu gibi sindirim sistemi hastalıkları ülkemizde de son derece yaygındır. Gastroenteroloji Bilim Dalı’nın alanı sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisidir.

Sindirim sistemi; ağızdan makata kadar boru şeklinde uzanan yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar, ayrıca karaciğer, safra kesesi, safra yolları ile pankreas ve dalağı içine almaktadır.

Bu bilim dalı uzmanlarına “gastroenterolog” denilmektedir. Gastroenterolog olmak için tıp fakültesinin ardından kazanılan sınavla 4 yıl İç Hastalıkları uzmanlık eğitimi, onun ardından yine kazanılan sınavla 3 yıl gastroenteroloji yan dal uzmanlık eğitimi alınması gerekmektedir.

Sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde kendine ait özel bir ışık kaynağı bulunan, ucundaki kamera aracılığı ile görüntü almayı sağlayan, bükülebilen tüp şeklindeki bir aletle (bu alete “endoskop” denilmektedir) sindirim sistemi organlarının incelenmesi işlemi “endoskopi “ çok sık kullanılmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 1978 yılında “İzmir Tıp Fakültesi” adıyla kurulduğunda Gastroenteroloji Bilim Dalı 11 kurucu öğretim üyesinden biri olan Prof. Dr. Sadun KOŞAY ile birlikte Prof. Dr. İlkay Şimşek tarafından kurulmuştur.

Öğretim Üyeleri:

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Servisi

Sağladığımız Hizmetler:

Bilim Dalımız İç Hastalıkları Anabilim Dalı içinde kendine ayrılan yataklarda yatan hasta hizmeti ile polikliniklerimizde ayaktan hasta hizmeti vermektedir. Hepatoloji,İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları,Pankreas Hastalıkları ve Genel Gastroenteroloji Poliklinikleri olarak 5 poliklinik odasında hizmet vermekteyiz. Günlük ortalama toplamda 120 tane hasta muayene edilmektedir.

2015 yılında yenilenen, en son teknolojiye sahip endoskoplarla donatılmış olan “Merkezi Endoskopi Ünitesi” nde hem ayaktan hem de yatan hastalara günlük ortalama 40-50 tane hastaya yaklaşık 90 tane rutin ve ileri endoskopi işlem uygulanmaktadır.Merkezimizde üst ve alt gis endoskopi-kolonoskopi ile birlikte ERCP,Double-Balon Enteroskopi,Endoskopik Ultrasound (EUS) ileri endoskopik işlemler uygulanmaktadır.

Merkezi Endoskopi Ünitesi (MEÜ) hastanemiz acil servis komşuluğunda Gündüz Hastanesi bünyesinde yer almaktadır. 2015 yılında hem fiziksel hem de donanım olarak tamamen yenilenmiştir. Ünitemizde Prof. Dr. Leyla İyilikçi Karaoğlan başkanlığında Anestezi ekibinin yardımıyla işlemler sedasyon analjezisi uygulanarak yapılmakta, hasta rahatı, konforu en üst düzeyde sağlanmaktadır. Endoskopi ünitesinde 6 öğretim üyesi dışında halen 6 uzman hekim, 11 hemşire, 3 personel ve 2 sekreterle hizmet verilmektedir.

gastroenteroloji dokuz eylul universitesi

“Dönemin rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Dekanı Sayın Prof. Dr. Tülay Canda’nın katılımlarıyla “Merkezi Endoskopi Ünite”’mizin açılışı (27.01.2015)”

Hastalar İçin Bilgiler:

Gastroenteroloji bilim dalının alanı sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisidir. Bu amaçla acil servise veya polikliniğimize başvurduğunuz takdirde tüm çabamız size en kısa sürede en doğru tanıyı koymak ve gereken uygun tedaviyi planlamaktır. Bu amaçla özellikle endoskopik işlemler gerçekleştirmekteyiz. Bu işlemleri Türkiye’de ilk kez hastanemizde yapılandırılan Merkezi Endoskopi Ünitesi (MEÜ)’nde yapmaktayız. MEÜ hastanemiz acil servis komşuluğunda Gündüz Hastanesi bünyesinde yer almaktadır. 2015 yılında hem fiziksel hem de donanım olarak tamamen yenilenmiştir. Ünitemizde Prof. Dr. Leyla İyilikçi Karaoğlan başkanlığında Anestezi ekibinin yardımıyla işlemler sedasyon analjezisi uygulanarak yapılmakta, hasta rahatı, konforu en üst düzeyde sağlanmaktadır. Endoskopi ünitesinde 6 öğretim üyesi dışında halen 3 uzman, 8 hemşire, 3 personel ve 2 sekreterle hizmet verilmektedir.

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Merkezi Endoskopi Ünitesi

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Polikliniği