Tıbbi Parazitoloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

tibbi parazitoloji

01.09.1997 yılına dek bir bilim dalı olarak hizmet veren birimimiz, bu tarihten itibaren Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Anabilim dalımız; ülkemizde sık rastlanan kan, doku, barsak ve diğer sistem parazitlerine bağlı oluşan hastalıkların tanısının konulması ve bu hastalıkların kontrolünün sağlanması amacıyla hizmet vermektedir.

Sağladığımız Hizmetler:

RUTİN HİZMETLERİMİZ

Rutin laboratuvar hizmetlerimiz Merkez Laboratuvar’ı bünyesindeki Tıbbi Parazitoloji Laboratuvarı’nda sürdürülmektedir. Laboratuvarımızda başta dışkı ve kan olmak üzere çeşitli örneklerde, bilimsel ve çağdaş yöntemlerle parazit varlığı, tür tayini ve konak immun cevabı araştırılmaktadır.

EĞİTİM HİZMETLERİ

Anabilim Dalımız tarafından, Tıp Fakültesi öğrencilerine, Sağlık Enstitüsü öğrencilerine ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine kuramsal ve uygulamalı olarak Tıbbi Parazitoloji eğitimi verilmektedir. Sağlık Enstitüsü’ne bağlı Tıbbi Parazitoloji yüksek lisans ve doktora eğitim programına ilave olarak, farklı Anabilim Dalları’ndan rotasyoner gelen uzmanlık, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, sürekli güncellenen programlarla Tıbbi Parazitoloji eğitimi verilmektedir.

Hastalar İçin Bilgiler:

BİLİMSEL ÇALIŞMALARIMIZ

Anabilim Dalımız Öğretim üyelerimizin yöneticiliğini yaptıkları BAP ve TÜBİTAK kaynaklı projeler bulunmaktadır. Bu projelerde Anabilim Dalımız içerisinde yer alan hücre kültürü, koproloji, besiyeri, seroloji ve PCR laboratuarlarında gerçekleştirilmektedir.

TOPLUMSAL HEDEFLERİMİZ

Ülkemizde parazit hastalıkların önemini çeşitli yöntemlerle halka ve ilgili kuruluşlara duyurmak, paraziter hastalıkların bulaşımı ve korunma yolları hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek, yurdumuzda önemli halk sağlığı sorunu olan paraziter hastalıklarla ilgili gerekli bilimsel araştırmaların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde yer almak toplumsal hedeflerimiz arasındadır.

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri