Patoloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari   Merkez Lab Geri Bildirim

Birim Hakkında:

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Patoloji Bölümü

Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalımız 1979 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana histoteknik, sitoloji, histokimya ve sitokimya çalışmaları sürmüş, hasta hizmeti sunulmuş, öğrenci ve asistan eğitimi verilmiş, araştırmalar sürdürülmüştür. 1987 yılında immünhistokimya, 1994 yılında direkt immünflöresan, 2005 yılında elektron mikroskopi çalışmaları başlatılmıştır. Patoloji Anabilim Dalımızda en son teknolojilerin kullanıldığı, histoteknik, histokimya, sitoteknik, immünohistokimya, direkt immünflöresan, moleküler patoloji bölümleri bulunmaktadır.

Toplam 13 öğretim üyesi bulunan Anabilim dalımızda gelişen, daha da kapsamlı ve ayrıntılı hale gelen histopatolojik tanı süreçleri nedeniyle 2003 yılından itibaren branşlaşmaya dayalı değerlendirme yapılmaktadır. Baş-boyun patolojisi, endokrin patoloji, gastrointestinal sistem patolojisi, hepatopankreatobilier sistem patolojisi, kardiyovasküler patoloji, kemik-yumuşak doku patolojisi, meme patolojisi, pediatrik ve perinatal patoloji, pulmoner patoloji, dermatopatoloji, oftalmik patoloji, hematopatoloji, jinekopatoloji, nefropatoloji, nöropatoloji, üropatoloji ve moleküler patoloji alanlarında özelleşmiş uzman hekimler tarafından hizmet sunulmaktadır. Bu süreçte çoğu öğretim üyesi yurt dışı merkezlerde eğitim alarak kendisini geliştirmiş olup, yurt içi ve yurt dışı dernek ve çalışma gruplarına üyedirler, kendi branşları ile ilgili yurt içi ve yurt dışı önemli dergilerde yayınlanan önemli makaleleri ve bilimsel kitapları bulunmaktadır.

2018 yılı itibariyle Patoloji Anabilim Dalımızda 22505 biyopsi materyali, 9473 sitoloji materyali, 2137 dış merkezden konsültasyon materyali, 1631 intraoperatif inceleme (frozen) materyali, 184 biyopsi+sitoloji materyali ile 143 pediatrik otopsi materyali incelenmiş ve rapor edilmiştir.

Patolojide bilişim alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılmış olup, digital patoloji uygulamaları araştırma ve tanıda 2000 yılından başlayarak sürdürülmüştür. 2000-2010 yılları arasında elektronik mühendisliği ile ortak çalışmalarla digital patoloji yazılımları geliştirilmiştir. Özellikle eğitimde ön planda olacak şekilde, Türkiye’deki ilk sanal mikroskopi uygulamasına da 2008 yılında Patoloji Anabilim Dalı’nda başlanılmıştır. 2015 yılında stereolojik görüntüleme sisteminin kurulup değerlendirmenin başladığı ilk patoloji anabilim dalıdır.

Anabilim Dalımız 2012 yılında TÜRKAK tarafından tanısal süreç akredite edilmiştir ve Türkiye’de akredite edilen ilk Patoloji Laboratuvarı’dır. Laboratuvar işlemlerinin çoğunda otomatize süreçler kullanılmakta, histoteknik, boyama, lam kapatma, immünhistokimya, in situ hibridizasyon ve polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) otomatize-kapalı sistemlerle gerçekleştirilmektedir.

Moleküler Patoloji Laboratuvarı resmi olarak 2015 yılında açılmıştır. Moleküler Patoloji yöntemleri olan in situ hibridizasyon (floresan, kromojen, gümüş ile) 2012 yılından beri uygulanmaktadır. 2015 yılından itibaren de real time polimeraz zincir reaksiyonu yöntemi ve pyrosekanslama ile mutasyon analizleri yapılmakta ve hedefe yönelik tedavi için prediktif bilgi oluşturulmaktadır.

DEÜ SBE Moleküler Patoloji Anabilim Dalı resmi olarak Mart 2018’ de kurulmuştur. Bugüne kadar Dokuz Eylül Moleküler Patoloji Günü 1, 2 ve 3 bilimsel etkinlikleri gerçekleştirilmesi yanısıra, Moleküler Patoloji Doktora Programına 30 Eylül 2018 de toplam 8 doktora öğrencisi ile başlanmıştır.

Patoloji anabilim dalı, DEÜ Lisans eğitimi sunmanın yanı sıra toplam 57 patoloji uzmanı yetiştirmiştir. Tıp Fakültesi dışında Temel Onkoloji Doktora Programı, Translasyonel Tıp Master Programı, Fizik Tedavi Meslek Yüksek Okulu, SHMYO Laboratuvar Bölümü gibi birçok meslek yüksekokulu, lisans düzeyi ve lisansüstü eğitim programına da eğitim sağlanmaktadır.

DEÜ Tıp Fak Patoloji AD Bilimsel araştırmalar konusunda DEÜ Tıp Fakültesi’nde ve Türkiye’de Patoloji alanında öncü konumdadır ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yapılan son 10 yılı kapsayan çalışmada h indeksi, yayınlar ve atıflar göz önüne alınarak yapılan sıralamada 3. sırada yer almaktadır.


Hastalarımız için Bilgiler:

Hastalarımıza patoloji rapor sonucu ile ilgili bildirilen tarihler,  incelenecek sıvı ya da organ örneğine göre değişmektedir. Verilen süre bilgisi ortalamalara dayalı bir veridir. Patoloji uzmanları doku örneklerini mikroskobik olarak değerlendirirken, elde ettikleri bulgulara dayanarak ek incelemeler planlarlar ve gerçekleştirirler. Bu planlamalar sizin patoloji uzmanı tarafından muayeneniz başlamadan öngörülemez. Nasıl ki bazen hastaneye yatan bir hasta planlanandan fazla yatmak zorunda kalırsa, patolojik inceleme de beklenenden fazla sürebilir. Tüm çabamız hastalarımıza en doğru tanıyı ve eksiksiz, tedavilerini en iyi ve bilimsel şekilde yönlendirebilecek “patoloji rapor”nu verebilmektir. Bu nedenle gecikmeleri en aza indirmeye çalışsak da, bazı hastaların sonucunda gecikme olabilecektir. Patoloji sonucu beklemenin güçlüğünü biliyoruz ve size iyi haberleri en kısa sürede verebilmeyi biz de çok arzu ediyoruz...


Patoloji raporları ortalama 10 iş gününde sonuçlanmaktadır.
Sonuçlarınıza Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz>>>


DEÜ Patoloji Anabilim Dalından Konsültasyon Talebi

DEÜ Patoloji Anabilim Dalından Materyal Gönderme talimatına buradan ulaşabilirsiniz>>

DEÜ Patoloji Anabilim Dalından İncelenecek Materyallerin Alınması ve Gönderilmesi talimatına buradan ulaşabilirsiniz>>

DEÜ Patoloji Anabilim Dalından Konsültasyon Talebi talimatına buradan ulaşabilirsiniz>>

DEÜ Patoloji Arşivinden Blok, Lam ve Patoloji Raporu Talebi talimatına buradan ulaşabilirsiniz>> 


DEÜ Patoloji Anabilim Dalı İşlem Listeleri

DEÜ Patoloji Anabilim Dalı İmmünflöresan İşlem Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz>>

DEÜ Patoloji Anabilim Dalı İmmünhistokimyasal İşlem Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz>>

DEÜ Patoloji Anabilim Dalı Histokimyasal İşlem Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz>>

DEÜ Patoloji Anabilim Dalı Moleküler Patoloji İşlem Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz>> 


 

AÇIKLAMA: Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0 232 4123440 ile iletişim kurunuz.


Sağladığımız Hizmetler:

Anabilim Dalı bünyesinde sitoloji, biyopsi, radikal cerrahi materyallerine tanı verilmekte ve bilimsel otopsi yapılmaktadır.

Türkiye’deki İlk Sanal Mikroskop

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiyenin İlk sanal Mikroskobu


Stereolojik İnceleme Yapılan İlk Patoloji Bölümü

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiyenin Stereolojik İnceleme Yapılan İlk Patoloji Bölümü


İlk Akreditasyon Belgesi Alan Patoloji AD

Dokuz Eylül Üniversitesi İlk Akreditasyon Belgesi Alan Patoloji Aanabilim Dalı


 

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri

Günler

Başlangıç

Bitiş

Pazartesi 08:00:00 17:00:00
Sali 08:00:00 17:00:00
Çarşamba 08:00:00 17:00:00
Perşembe 08:00:00 17:00:00
Cuma 08:00:00 17:00:00

Poliklinik Telefon Bilgisi

 

Hastane Santral Telefonu : 0(232) 412 22 22

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97