Ortopedi ve Travmatoloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı 1982 yılından beri hizmet vermektedir. Başkanlığını Prof. Dr. Haluk Berk’in yürüttüğü anabilim dalına, geçmişte Prof. Dr. Mehmet Tiner, Prof. Dr. Emin Alıcı ve Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu başkanlık yapmıştır. Anabilim dalımızın, Türk Ortopedi dünyası içerisinde saygın bir yeri olmakla birlikte, bünyesinden ülkemiz sınırları içerisinde ve dışında görev alan birçok uzman hekim ile üniversite ve eğitim merkezlerinde görevli öğretim üyeleri yetişmiştir.

13 öğretim üyesi ve 1 uzmandan oluşan kadromuz ile omurga cerrahisi, spor yaralanmaları ve artroskopi cerrahisi, çocuk ortopedisi, el cerrahisi ve mikrocerrahi, dejeneratif rahatsızlıklar, eklem cerrahisi ve artroplasti, kas iskelet sistemi travmatolojisi ve kas iskelet sistemi tümörlerinin tedavisi başta olmak üzere ortopedi ve travmatoloji uzmanlığının günümüz tıp dünyasında ulaştığı her alanda başarı ile hizmet vermektedir. Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz üniversite sanayi işbirliğinin bir parçası olacak şekilde, mevcut ortopedik implantların geliştirilmesi,  yeni implantlar oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır.

AÇIKLAMA:

Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0 232 4123378-4123381 ile iletişim kurunuz.

BRANŞLAŞMA, RUTİN HİZMET VE ARAŞTIRMA ALANLARI

Omurga Cerrahisi : Prof. Dr R. Haluk Berk, Prof. M. Can Koşay, Prof. Dr. Ömer Akçalı, Doç. Dr. Ahmet Karakaşlı
Spor Yaralanmaları ve Artroskopi Cerrahisi: Prof. Dr. Halit Pınar, Prof. Dr. Mustafa Özkan, Doç Dr. Onur Hapa, Doç. Dr. Onur Başçı
Çocuk Ortopedisi: Prof. Dr. R. Haluk Berk, Prof. Dr. M. Can Koşay
El ve Omuz Mikrocerrahisi: Prof. Dr. Mustafa, Doç. Dr. Onur Başçı
Eklem cerrahisi ve Artroplasti: Prof. Dr. Halit Pınar, Prof. Dr. Vasfi Karatosun, Doç Dr. Onur Hapa, Doç. Dr. Onur Başçı
Travmatoloji: Tüm öğretim üyeleri

Sağladığımız Hizmetler:

13 öğretim üyesi ve 1 uzmandan oluşan kadromuz ile omurga cerrahisi, spor yaralanmaları ve artroskopi cerrahisi, çocuk ortopedisi, el cerrahisi ve mikrocerrahi, dejeneratif rahatsızlıklar, eklem cerrahisi ve artroplasti, kas iskelet sistemi travmatolojisi ve kas iskelet sistemi tümörlerinin tedavisi başta olmak üzere ortopedi ve travmatoloji uzmanlığının günümüz tıp dünyasında ulaştığı her alanda başarı ile hizmet vermektedir. Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimiz üniversite sanayi işbirliğinin bir parçası olacak şekilde, mevcut ortopedik implantların geliştirilmesi, yeni implantlar oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır.

Kliniğimize ait haftanın her günü hizmet verebilen en az üç adet ameliyathane odası vardır. Polikliniğimizde öğretim görevlileri ve asistanlar ayda yaklaşık 4000 hastaya hizmet vermektedir. Acil hizmetler kliniğimizde her an hazır bulunan ekip tarafından, süratle uygulanmaktadır.

HİZMETLER:

Çocuk ortopedisi:
• Çocuk Çağının doğuştan veya sonradan gelişen hareket sistemi problemleri,
• Gelişimsel kalça displazileri,
• Skolyoz - kifoz gibi vertebra problemleri,
• Serebral palsi,
• Çocukluk çağında görülen ayak problemleri,
• Yürüme düzensizlikleri,
• Pediatrik spor hekimliği,
• Pediatrik hareket sistemi travmaları,
• Çocukluk çağı kas iskelet sistemi tümörleri.
• Çocukluk çağı kırık ve çıkıkları

Erişkin Ortopedi:
• Omuz, Diz ve Kalça eklem cerrahileri ve artroplastileri (protez ameliyatları),
• Kemik ve eklemlerin enfeksiyonları,
• Erişkin ayak deformitesi (Halluks valgus) ameliyatları.
• Boyun ve Bel fıtıkları,
• Omurga dejeneratif hastalıkları, erişkin skolyozu
• Erişkin kas iskelet sistemi tümörleri

Artroskopik Girişimler:
• Diz,
• Ayak bileği problemleri,
• Yumuşak doku ve kemik tümörlerinde tanı - tedavi,
• Erişkin spor hekimliği,
• Hareket sistemi travmatolojisi.

El Cerrahisi:
• Karpal tünel sendromunun tedavisi,
• Tendon yaralanmaları ve onarımları,
• Enfeksiyonlar ve tümörler.

Hastalar İçin Bilgiler:

Hastalarımızın klinik başvuruları sonrası ayrıntılı muayeneleri yapılıp sonrasında gereken tetkikleri istenmekte olup aynı hafta içerisinde sonuçlanan sonuçlar için poliklinik sekreterliğine doğrudan başvurmaları uygundur.

Ancak bir haftayı geçen sonuçlarda hastalarımızın sonuç göstermek adına tekrardan poliklinik randevusu alması gerekecektir. Bunu hastalarımızın kendilerine ayırılan sürenin uygun olması adına anlayış ile karşılayacaklarını beklemekteyiz.

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri