Histoloji ve Embriyoloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı, Morfoloji Anabilim Dalının 1994 yılında YÖK’ ün aldığı karar sonucu Anatomi ve Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalları olarak ikiye ayrılması sonucunda kurulmuştur. Anabilim Dalı 7 öğretim üyesi ve 1 uzman asistan ile eğitim ve araştırma çalışmalarını sürdürmektedir.

Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Tıp Fakültesi dışında ayrıca Hemşirelik Y.O., Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O programlarına Histoloji ve Embriyoloji dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Lisans üstü eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile koordineli olarak sürdürülmektedir.

Anabilim dalı öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri eğitim çalışmalarının yanısıra çeşitli bilimsel projeler üreterek ve uygulayarak araştırma faaliyetlerini sürdürmekte ve bu çalışmalarını ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlamaktadır. Öğretim elemanlarının bir bölümü yurt içi ve yurt dışındaki araştırma ve uygulama merkezlerinde çeşitli projelerde görev yapmaktadır.

Transmission elektron mikroskobi, dijital görüntüleme sistemleri, immünohistokimya, histokimya, hücre ve doku morfometrisi, stereolojik metodlar ve spektrofotometrik çalışmalar için yeterli donanıma sahip olan Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı aynı zamanda elektron mikroskobi çalışmaları ile hastanenin rutin hizmetlerine destek vermektedir..

Anabilim dalımızda temel tıp bilimleri, klinik bilimler ve farklı üniversitelerin ilgili birimleri ile de ortak çalışmalar gerçekleştirilmekte ve bilimsel toplantılar düzenlemektedir.

Anabilim dalı olarak sahip olduğumuz donanım ve deneyimleri tüm bilim insanları ile paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz.

Sağladığımız Hizmetler:

Bu alana bir bilgi girilmemiştir.

Hastalar İçin Bilgiler:

Bu alana bir bilgi girilmemiştir.

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri