Yara İyileştirmede Bir İlk; Elektrikle Acısız Tedavi

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde yaklaşık iki yıl önce hizmete açılan Türkiye’nin kamudaki ilk Yara İyileştirme Polikliniği’nde, “Elektrikle acısız tedavi” yöntemi uygulanmaya başladı.  

Birçok Avrupa ülkesinden önce DEÜ Hastanesi’nde sunulan bu yeni hizmet ile özellikle diyabetik ayak gibi kapanmayan yaralara ağrısız, iltihapsız ve ucuz şifa olanağı sağlandı.

Dünyada 1800’lü yıllardan itibaren uygulanan elektrikle yara tedavisinin yakın zamana kadar artı ve eksi elektrik kablolarının yaraya uygulanarak akım verilerek sağlandığını ifade eden  Balkan Ülkeleri Yara Dernekleri Konfederasyonu Başkanı ve DEÜ Tıp Fakültesi Yara İyileşmesi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Barutçu uygulanan yeni tedaviyi şöyle anlattı:

“Danimarkalı bir bilim adamı tarafından 2012'de icat edilen kablosuz elektrik stimülatöründe kablo yok. Yunanistan’da da kullanılan bu cihaz, verdiği ışıkla havanın oksijen ve atomundaki yükleri değiştiriyor. Negatif yükle yüklenen oksijenler yara yüzeyine yapışıyorlar. Yaranın derinindeki pozitif yükle yara yüzeyinde oluşan negatif arasında elektrik akımı başlıyor. Deride elektrik akımı oluyor ve böylelikle iyileşme sağlanıyor. Açık yaralar ağrısız, iltihapsız ve ucuz maliyetle iyileşiyor. Bu yöntem, deri yaralarının yanı sıra diyabet hastalarında ve kemik iyileşmesinde kullanılabiliyor.”

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi

Bacağı kesilmekten kurtuldu

Yara İyileştirme Polikliniği’nde elektrikle tedavi yönteminin uygulandığı ilk hasta olan Maruf Aslan (50) DEÜ Hastanesi’nde yapılan tedavi sayesinde bacağının kesilmekten kurtulduğunu belirterek şöyle konuştu: “1995 yılından bu yana venöz yetmezliği ile mücadele ediyorum. Ozon tedavisi dahil bir çok yöntem denendi, ancak bacağımdaki yaralar geçmedi, en son doktorlar bacağımın kesileceğini söyledi. Son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Yara İyileştirme Polikliniği’ne geldim, burada elektrikle tedaviye başlandı. Önce yaraya ameliyatla yama yapıldı, ağrısız ışık yöntemiyle de tedavim tamamlandı. Bacağımı keseceklerini söylemişlerdi, şimdi kurtuldum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum.”

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97