DEÜ TIP FAKÜLTESİ GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ BİR İLKE İMZA ATTI

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniği, geçtiğimiz günlerde Karın içi tümörleri kanser cerrahisi alanında çok önemli bir başarıya imza attı. Avrupa Kanser Onkolojisi Derneği’nin dört alt kuruluşundan biri olan ‘European School of Surgical Oncology(ESSO)/European School of Peritoneal Surface Oncology(ESPSO)‘(Avrupa Periton Yüzey Kanserleri Okulu) DEÜ Genel Cerrahi Kliniği’ni Eğitim Merkezi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selman Sökmen’i de Eğitici ( Mentör) olarak onadı. Uzun yıllar süren çalışmaların ardından kabul edilmiş 32 merkez arasında, Türkiye’de ilk ve tek merkez olma başarısını gösteren DEÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Türkiye’deki diğer merkezlere örnek olacak.

Avrupa Periton Yüzey Kanserleri Okulu’nun ‘Mentör’ olarak onayladığı Prof. Dr. Selman Sökmen, bu kabulü alabilmek için yaklaşık altı yıl önce başvurduklarını yapılan detaylı çalışmaların ardından bu onura layık görüldüklerini belirterek, 1996 yılından bu yana eğitim merkezi olmak için çok çalıştıklarını söyledi. İlk başlangıcı yapan önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’e öncü çabaları için çok teşekkür eden Sökmen, “Ortada çok önemli bir tecrübe ve miras var, bu işin bilimsel bir platform ve kurumsal bir çatıya kavuşması gerekiyordu. Bunun için bir çekirdek aşama geçilmiş oldu.” diye konuştu. Türkiye genelinde yayılmasına çalıştıkları tedavi paketinin bu aşamanın geçilmesinden sonra çok daha sağlıklı bir noktaya evrileceğini kaydeden Prof. Dr. Sökmen; “Merkezimizin kabulü de çok büyük bir kıvanç verdi ama omuzlarımıza bir o kadar da sorumluluk yükledi. Bende hem şahsım, hem kurumum hem de Ülkem için, duyurmayı, bu mutluluğu paylaşmayı arzu ettim ve konuyu Sayın Başhekimimiz Prof. Dr. Mete Edizer’e ilettim. Onun aracılığıyla haberdar olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Çelik arayarak kutladı ve kurumsal olarak çok gurur duyduğunu belirterek teşekkür etti. 2016’da kurulan merkezin gelişimi için her türlü desteği vereceğini ifade etti.” diyerek desteklerinden dolayı Hem Rektör V. Prof. Dr. Erdal Çelik’e hem de DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer’e teşekkür etti.

 

DEÜ Genel Cerrahi Kliniğinin bu başarıyı kazanmasında en önemli faktör, son yıllarda karın içine yayılmış 4. evre kanserlerinde uygulanan yenilikçi tedavi yöntemleri.  HIPEK ( Hipertermik  Kemoterapi) adı verilen yöntemle, kalın bağırsak, yumurtalık, apendiks, karın zarı ve mide kanserlerinde, cerrahi olarak detaylı biçimde temizlenen karın içerisine ameliyat sırasında  kemoterapi ilacı verilmesi  ile yaşam süresinde önemli bir artış sağlanıyor. Hastalar Multidisipliner konsey tarafından çok detaylı bir çalışma sonrasında seçiliyor. Şu anda sadece ameliyat paketi SGK ödeme kapsamında. HIPEK tekniği ile ameliyatları yapmaya yaklaşık olarak 11 yıl önce başlayan Klinikte bu güne değin 500’ü aşkın hasta tedavi edildi.

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97