KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERLERİ EĞİTİCİLERİNE İÇTEN TEŞEKKÜR

icsayfa1

 


  Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi‘nde, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Akay önderliğinde başlayan ve ‘İlişkiler arası Çatışmada Kriz Yönetimi’, ‘Stres ve Başa Çıkma Yolları ile Ekip Çalışması’, ‘İletişim’ ve ‘ Psikodrama Uygulamaları’ başlıklarıyla yaklaşık beş hafta süren ‘Kişisel Gelişim Seminerleri’ başarıyla tamamlandı.

  Uzm. Hemşire Hülya Duman ve İdari Sorumlu S. Başak Kaya’nın organizasyonu ile DEÜ Hastanesi Psikologları Meral Avcı ve Esmahan Orçın, Uzm. Hemşire Hülya Duman ile alanının en başarılı isimlerinden duayen Hocalarımızdan Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Baykara’nın çok değerli katkılarıyla tamamlanan seminerlerde emeği geçenlere teşekkür etmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Aynur Akay, Doç. Dr. Serdar Bayrak, Hastane Başmüdür V. İsmet Utangan ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Ebru Melek Benligül’ün katılımıyla düzenlenen etkinlikte; eğitimlere katkıda bulunanlara teşekkür edilerek, eğitim sürecinde yaşanan olumlu ve olumsuz yönler konusunda geribildirimler verildi.

  Uzm. Hemşire Hülya Duman, bir süre önce uygulamaya koydukları eğitimlerin sürecini anlatarak, ‘Bugün burada olmamızın nedeni; teşekkür etmek ve hem bir arada olmak hem de bu süreç boyunca birikmiş sorunları paylaşmak. Katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

 

  Kişisel gelişim seminerleri kapsamında, “Psikodrama Uygulamaları” başlığı altında bir seminer veren Prof. Dr. Ayşen Baykara; burada bulunmaktan ve bu eğitimlere katkı vermekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ‘ Eğitimleri verenlerden çok eğitim alan gruplardan geribildirim almalıyız. İnsan davranışlarında farklılık bekliyorsak bunun davranışa yansıması için süreklilik şarttır. İnsanların eğitim alması ve donanmasının asıl sebebi paylaşımdır. Yaptığımız eğitimler özellikle bazı gruplara çok yardımcı oldu ve çok kalabalık bir gruba ulaştık. Sürekliliği önemsiyorum, bazı gruplarla tekrar çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Her zaman yardıma hazırım’ dedi.

 

 Eğitimlerde görev alan Psikolog Meral Avcı, üç ay süre ile devam eden eğitimlerin güzel ve keyifli geçtiğini belirterek, ‘Devam eden eğitimler içerisinde yer almak isterim’ dedi. Avcı, Hastane personeli ile çalışırken özellikle olumsuz duyguların açığa çıkabilmesi için güvenli bir ortam kurulabilmesinin önemine değinerek, içinde bulunmaktan çok mutlu olduğu bir iş olduğunu söyledi.

‘Stres ve Başa Çıkma Yolları’ ve ‘Ekip Çalışması’ Eğitimlerini veren Psikolog Esmahan Orçın’da, ‘Bölümdeki işler ile birlikte düşünüldüğünde süreç yorucu idi ama aynı zamanda çok da keyifli idi. Sadece Faturalama Birimi ile başlayan eğitimler Hastane bünyesine yayıldı. Farklı grupların farklı dinamikleri var aslında ve asıl sorun bazı gruplarda eğitime karşı gösterilen dirençti. Belki de bu gruplara ayrı bir planlama yapmalıyız ve eğitimlere devam etmeliyiz’ diye konuştu.

 

  Başhekim Prof. Dr. Mete Edizer; DEÜ Hastanesi’nde doğru örnek sayısını arttırmaya çalıştıklarının altını çizerek, bu tür eğitimlerin kurum aidiyetini arttırması açısından önemli olduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Güzel ve verimli geçen değerlendirmenin ardından Prof. Dr. Mete Edizer tarafından, Prof. Dr. Ayşen Baykara, Prof. Dr. Aynur Akay, Psikolog Esmahan Orçın, Psikolog Meral Avcı, Uzm. Hemşire Hülya Duman ve İdari Sorumlu S. Başak Kaya’ya teşekkür çiçeği verildi.

icsayfa 2 2

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97