DEÜ Hastanesi çalışanlarına Kişisel Gelişim Seminerleri

Sağlık sektörünün öncü kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, çalışanların motivasyonunu yükseltmeye ve stresle başa çıkmalarına yardımcı olmaya yönelik Eğitim Seminerleri, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Akay’ın önderliğinde başladı. İlk eğitim programı; İdari Sorumlu Başak Kaya’nın katkıları ve Uzm. Hemşire Hülya Duman’ın organizasyonu ile Faturalama Birimi çalışanlarına ve Ameliyathane hemşirelerine yönelik sunumlarla başladı. 

Beş hafta süren “Kişisel Eğitim Programı” kapsamında, DEÜ Hastanesi Psikoloğu Meral Avcı, “İlişkilerararası Çatışmada Kriz Yönetimi” ve “Tükenmişlik” konularını anlattı. DEÜ Hastanesi Psikoloğu Esmahan Orçın, “Stres ve Başa Çıkma Yolları ile “Ekip Çalışması”, Uzm. Hemşire Hülya Duman da “İletişim” başlıklı sunumlarda sağlık çalışanlarının iş yaşamı ve günlük hayatta karşılaşabileceği sorunları aşmayı kolaylaştırmalarına yardımcı olacak metotları anlattı. Orçın, pek çok sektörde olduğu gibi sağlık alanında da etkili ve doğru iletişimin önemine vurgu yaptı.  DEÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan emekli Öğretim Üyesi duayen Profesörlerden Ayşen Baykara da Faturalama Birimi çalışanlarına “Psikodrama Uygulamaları” başlıklı bir seminer verdi. Prof. Dr. Baykara, çalışanların rol aldığı psikodrama ile çeşitli konuları temsili oyunla deneyimlemelerini sağladı, farkındalık mesajları verdi.

icsayfa1

Kişisel Gelişim konusunda alanında uzman isimlerin verdiği ayrıntılı bilgileri can kulağıyla dinleyen DEÜ Hastanesi çalışanları, hayatın günlük akışı içinde gözden kaçırdıkları birçok konuya farklı bir bakış açısı ile yaklaşmalarını sağlayacak önemli tüyolar aldıklarını belirtti.

Sunumlarda özellikle tükenmişlik ve aşırı stresin, insanı iş göremeyecek duruma getirebileceği gibi, ciddi tıbbi sorunlar da yaratabileceğine değinildi. Kişisel stres kaynaklarının farkına varıp, onlarla başa çıkabilmeyi öğrenmek gerektiği vurgulandı. Fiziksel egzersiz, aile, arkadaşlar, sosyal gruplar, hobiler, doğru beslenme ve tatil gibi stresle başa çıkmanın yaygın stratejilerinden yararlanılabileceği belirtildi

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97