Akıllı Hastane DEÜ’de E-İmza Dönemi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tüm birimlerdeki yazışmalar ve imzalar, Bilgi Teknolojileri ve Hastane Bilgi Sistemleri uygulamaları kapsamında dijital ortama taşındı. Kağıt israfına son vermek amacıyla başlatılan “Kağıtsız hastane” projesi kapsamında DEÜ Hastanesi’nde üç yıl önce hayata geçirilen Elektronik Belge Yönetim Sistemi’nin (EBYS) ardından, 2016’da ülke genelindeki e-reçete uygulamasına da geçildi. Kağıtsız hastane kavramında gerçekleştirilen en son yenilik ise Başhekim Prof. Dr. Mete Edizer önderliğinde, Rektörlük Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Dicle’nin koordinasyonunda yürürlüğe giren “e-imza” uygulaması oldu.

deu hastane eimza 1

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Sorumlusu O. Öncel Metin,  Gürkan Beyazgül, Gözde Karaca ve Sevilay Yardım’dan oluşan ekibin çalışmaları sonunda, hastanedeki tüm imzalı evrakların (giden evrak) iletimi dijital platforma aktarıldı. Üç yıldır sadece gelen evrakların elektronik ortamda iletildiği uygulamanın devamında, imzalanmış giden evrakların da kağıtsız ortama geçişi sağlandı. Çevre bilincini güçlendirdiği için “Yeşil hastane” olarak da tanımlanan uygulamalar kapsamında son yıllara ait istatistik veriler de tasarrufu belgeledi. 2014’te ortalama 21 bin, 2015’te 20 bin evrakın kağıtsız ortamda iletildiği, aylık ortalama 1750 evrakın elektronik ortamda paylaşıldığı, yeni başlayan e-imza ile kağıt maliyetinin daha da milimize edileceği ifade edildi. Üniversitemizin tüm birimlerinin bu sisteme dahil edilmesi yönünde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Başhekim Prof. Dr. Mete Edizer, elektronik imza döneminin kurumsal işleyişe hem bürokratik işleyiş, hem de mali olarak büyük katkı sağlayacağını belirterek şöyle konuştu:

Akıllı hastane kavramı tüm sağlık işletmeleri için önemli bir kavram. Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza kullanımında amaç; bilgilerin ve dökümanların çoklu kullanımına imkan veren elektronik ortamda, tek noktadan, kolay erişilebilir biçimde kullanılmasını sağlamak, kırtasiyeyi ve maliyeti azaltmak. Rektörlük Bilgi İşlem Dairesi bünyesindeki ekibimizin kapsamlı çalışmaları sonunda hastanemizde elektronik imza dönemine geçtik. Evrak kayıt ve imza işlemleri bilgisayar ortamında yapılarak emek, zaman ve masrafların en aza indirilmesi ve kurumsal verimliliğin artırılmasını yönünde büyük fayda sağlandı. Sadece çalışan değil, hasta ve hasta yakını memnuniyetini de artıracak e-imzayı başlattığımız için mutluyuz.”    

 

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97