Nefes Kesen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Gözdesi Dokuz Eylüllü Doktorlar

DEÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yanturalı ve ekibi, tüm dünyanın izlediği 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Acil Sağlık ekibi olarak ülkemizi başarıyla temsil etti. Yanturalı, üst üste 5. kez görev yaptığı dev organizasyonda eksiksiz performansı ile öne çıktı.    

cumhurbaskanlik bisiklet turu deu hastane 1

Uluslararası platformda sayısız başarılara imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi, bu yıl World Tour kategorisine yükselen ve dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Acil Tıp hizmetinde sergilediği başarılı performans ile zirveye çıktı. Dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olan Alanya-İstanbul arasındaki 1025 kilometrelik yarışta, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yanturalı ve ekibi, İzmir 112 ekibi ile birlikte Acil Yardım (Acil Sağlık) hizmeti sundu. İzmir ve Dokuz Eylül markasının öne çıktığı dev yarış dünya televizyonlarında canlı yayınlandı. Profesör Yanturalı ile DEÜ Acil Tıp Anabilim Dalı’nda yetişen Uzm. Dr. Ömer Çanacık ve Uzm. Dr. Emre Karslı’nın örnek takım çalışması, kaza ve yaralanmalara anında müdahalede etkin koordinasyonları tam not aldı.

Toplam 6 etaptan oluşan yarışın Selçuk – İzmir etabı finalini Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik de Karşıyaka’daki finiş parkurunda izleyerek DEÜ sağlık ekibini kutladı. Rektör V. Prof. Dr. Çelik, DEÜ’lü doktorların başarısını kutlarken, dereceye giren sporculara da ödül vererek heyecanlarını paylaştı. 2015 yılında görev yaptığı 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda en hızlı Acil Tıp müdahalesi ile Dünya Rekoruna da imza atmış olan Prof. Dr. Sedat Yanturalı, deneyimleri ile bir kez daha başarısını ortaya koymanın onurunu yaşadı.

İtalya, Polonya, Rusya, Brezilya, Belçika ve İspanya’dan profesyonel kıta takımlarının mücadele ettiği, Türk Milli Takımı’nın da 7 ay-yıldızlı bisikletçi ile katıldığı World Tour’da toplam 13 takımdan 104 bisikletçi ter döktü. Her etapta ayrı heyecan fırtınası esti. Alanya-Kemer, Kumluca-Fethiye, Fethiye-Marmaris, Marmaris-Selçuk, Selçuk-İzmir ve İstanbul etapları 6 gün süren çekişmeli mücadelelere sahne olurken, yarışlara Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri de dünya turu takımları ile katıldı.

cumhurbaskanlik bisiklet turu deu hastane 2

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 2012 yılından itibaren (2012, 2013, 2014, 2015, 2017) 5. kez görev yaptığını belirten DEÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yanturalı, böyle bir sorumluluğu yürütmenin Acil Tıp doktorluğuna çok ayrı bir heyecan ve misyon kattığını belirterek şöyle konuştu: “Bisiklet sporu özel yaşamımda benim için hep önemli bir uğraş oldu. Acil Tıp doktorluğunu böyle bir alanda ve üstelik de uluslararası platformda yer aldığımız Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda gerçekleştirmekten ise çok büyük mutluluk duyuyorum. 2017 yılının bu önemli organizasyonunda, 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda toplam 3 acil tıp uzmanı, İzmir 112’den iki hekim arkadaşımız ve yaklaşık 10 paramedik (Acil Tıp destek ekibi) olmak üzere 15 kişilik sağlık ekibi olarak görev yaptık.

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun tahsis ettiği doktor aracı ile tüm etapları çok yakından izledik. Biz iki uzman doktor, pelaton dediğimiz bisikletlerin toplu halde sürüş yaptığı ana grubu sürekli yakından takip ettik. Onun dışında arkada yine üç ambulansla motorize ekip bize destek verdi. Yaralanmalara ve kazalara önce biz müdahale ettik, yaralanma ağırsa veya hastaneye transport gerekiyorsa da ambulansla en yakın hastaneye yönlendirdik. Medikal yönden zengin bir ekip görev yaptı. Bu yılki organizasyonda bir sporcu Manisa parkurunda kaza yaptı. Akciğer yaralanması olmaması şanstı, kazayı sol kaburgada bir iki kırık ile atlattı. İlk yardım hizmetini sağladıktan sonra Manisa Devlet Hastanesi’ne gönderdik. 10 bisikletlinin aynı anda düştüğü kazalar da oldu, küçük tıbbi yardımlarla müdahale ettik, gerekli olanları da hastaneye yönlendirdik. Bu yıl ilginç bir şey daha oldu, pelatonda bisikletliler değil, bu kez arka tarafta turun destek ekipleri arasında yer alan lojistik gruptan iki motosikletli kaza yaptı. Bir sürücüde kırık, diğerinde omuz çıkığı oldu. Bu yaralılarımızı da ilk yardım sonrası bölge hastanelere transport ettik. Adrenalini çok yüksek olan bu üst düzey mücadeleyi genel anlamda sıkıntısız ve başarılı bir performansla tamamlamak tüm ekibimiz için onur verici.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Çelik’e de böyle önemli bir görev sürecinde bizleri yalnız bırakmayarak heyecanımıza katıldığı için kendisine teşekkürlerimiz sunuyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi büyük ve güçlü bir kurum. Üniversitemiz adı altında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu gibi uluslararası,  saygın bir spor organizasyonunda ülkemiz adına yer almak, hizmet etmek onur ve gurur vericiydi  ” 

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97